Betalningsmetoder
Leverans
Telefonstöd Telefonstöd
Arbetstimmar 09:00 - 17:00
Sverige Telefon:
Internationell telefon:

Könssjukdomar, vanligaste symptom, mun till kön, inkubationstid och tecken

Könsumgänge är kul men också essentiellt att det görs på ett slipat sätt. Livet går inte alltid som man vill och det är brännande att skydda sig på alla sätt. 

Vilken är den vanligaste könssjukdomen i sverige

Den mest förekommande veneriska sjukdomen i landet idag är klamydia. Är man rädd att få en smocka i boxningsringen är det alltså detta problem som flest smittas av om man inte skyddar sig. Huvudbryt med denna åkomma är att man kan gå omkring med det utan kännedom och fri som vinden under långa perioder och detta påverkar saker som ifall man kan få barn i framtiden.Relaterad Artikel: Köpa Levitra Online (Vardenafil) - Receptfritt potensmedel apoteket

Det är med andra ord inte åtråvärt att våndas av åkomman utan att få behandling. Blå himmel och öppna ängar ligger framför ens fötter om man vill. Väderrapporten kan till att börja med visa storm och orkaner men det varar inte för en evighet. Ingen ska invänta domedagen när båten som tar dig till strandens räddning finns inom räckvidd. Eldens lågor kan inte nå dig i detta himmelrike av drömscenarion. 

Vilka symptom finns för könssjukdomar 

Det finns olika kroppsliga reaktioner vid denna typ av krämpor, vilka man ser beror helt på sjukdomens art. Har man exempelvis herpes så kommer det att synas i form av blåsor på och runt könsorganet som gör ont. Andra besvär är mer diskreta och kan på så vis gå obehandlade längre än de bör göra. Det kan jämföras med ett schackbräde där konungen och löparna krockar i en vild krasch.

Hur behandlar man de vanligaste könssjukdomarna 

Det går att sköta dessa med antibiotika. Andra sjukdomar kan man hantera med krämer och viss medicin. Många försvinner helt då man är färdig med behandlingen medan andra, som herpesviruset, är något man måste leva med hela sitt liv även om man är symptomfri den mesta tiden. 

Kan man smittas av könssjukdom från mun till kön 

Det går att smittas från mun till könet beroende på vilken luftproblem det handlar om. Dock behöver man ha lite extra otur. Allt handlar om slemhinnor som har kontakt och där virus och bakterier kan spridas mellan dem. Ett bra exempel är HPV-viruset som kan leda till problem om man drabbas. 

Hur smittar könssjukdomar i allmänhet och vilken inkubationstid finns för dem

Rent generellt kan man säga att sådant som är sexuellt överförbart smittar vid samlag utan kondom. Med detta menas att man inte använder kondom och där slemhinnorna vidrör varandra och ökar risken för överförbara virus. 

Relaterad Artikel: Köpa Viagra Online (Sildenafil) - Receptfritt potensmedel apoteket

Inkubationstiden varierar. I riktigt allvarliga fall med HIV är den ett par veckor till månader lång medan andra visar sig snabbt. 

Så vet du om du har tecken på könssjukdom

Krasst kan du ha en könssjukdom om du har haft oskyddat samlag eller sexuell kontakt. Har man inte använt skydd bör man alltså kontrollera sig för att vara på den säkra sidan. Då kan man skyndsamt smyga in akut hjälp som man kan komma att behöva för att må bra igen. 

Har du inte några synliga kroppsmärken så är det svårare att veta utan att man testar sig. Många bra kliniker kan genomföra testerna helt gratis. Från samhällets sida vill man minska smittspridningen så mycket det bara går. 

Är man sexuellt aktiv är det viktigt att man tar hand om sig. Det är en del av att vara vuxen och ansvarsfull nog att ha sex. Kedjor av ovisshet kan skapa en kompakt dimma av tvivelaktiga dekret där föresatserna står inför en avgrund. Pärleporten väntar. Svulstiga och högtravande kommentarer undanbedes.